keskiviikko 25. joulukuuta 2013

Nythän on joulu taas

Ja niin meillä on aikaa aloittaa jo jonkin aikaa suunniteltu Onnin ruokablogi. Ensimmäisenä käsitellään joulupöydästä mieleisimmät juomat ja ruokalajit.

Juomat:



Irn -Bru on skottien oma limsa. Wikipedian mukaan sitä saa vain paikkakunnilta, joissa on merkittävä skottilainen yhteisö. Emme tiedä missä se merkittävä yhteisö Helsingissä on, mutta amerikkalaisia herkkuja myyvä Behnford's, Jätkäsaaren Verkkokauppa ja ainakin jotkut Hakaniemen etniset ruokakaupat sitä myyvät.

Onni antaa heti ensimmäiselle arvosteltavalle tuotteelle täyden maksimiarvosanan 10/10.  "Se maistuu tosi hedelmäiseltä kylmänä. Siinä maistuu jotain, mikä muistuttaa persikkaa tai nektariinia. Aika virkistävää."

Ruuat

Onni arvioi joulupöydässä, että parasta joulussa on mäti. Ja katkarapusalaatti. Salaatti ehti loppua ennen blogipäivitystä, joten tähän jatketaan myöhemmin sen reseptillä ja kuvilla valmistuksesta.
Salaattiresepti on kehitelty kauan sitten Ruotsissa nautitun ravintola-annoksen perusteella, perua siltä ajalta, kun katkaravut vielä olivat Suomessa erityisen hienoa ruokaa. Ruotsalainen ravintolakokki sitä tuskin omakseen tunnistaisi.

5 kommenttia:

  1. No johanolisi - siis jos kaiken tämän jouluisen ihmeen kruunaisi Microsoftin tyytyminen Onnin äidin komentoon (!) Kokeilla kannattaa ainakin ja kiittää mielenkiintoisen blogin aikaansaamisesta. Siis jos nyt saan lukea tämän Langley, Virginiassa editoidun kommenttini. Saako tänne ihan oikeasti laittaa vinkkejä ja hyvinkin subjektiivisesta kokemuspiiristä nousevia suosituksia paikoista ja ruuista? Kysyy nimim. "Epätietoinen ex-moskoviitti" Kampista.

    VastaaPoista
  2. Langley ja Helsinki ovat filtteröineet ja kuittaavat =) Kyllä: tänne saa laittaa suosituksia, reseptejä ja ajatuksia aiheen tienoilta. Tiedä vaikka yhden kerran tehtäisiin jotain kimpassa ja arvioitaisiin omaa onnistumisastettamme tällaisena postauksena... Vanha moskoviitti voisi ruveta miettimään mitä se ruokalaji voisi olla, mitä ei olla sen koommin saatu, ehkä jotain sellaisra reseptiä voisi kokeilla...tai jotain muuta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehkä arvaisin jotain gruusialaista! Jo moskovalais-klassikon Mama Zojan (Nykyisin Café Nina) listalta, Tchezenskaja Pereulokin sisäpihalla?

      Poista
  3. No niin. Ja se kommentti: Onni, kiitos arvatenkin mielenkiintoiseksi kehittyvästä blogistasi. Ajattelin vihjaista Korkeavuorenkadulla sijaitsevasta Kaartin Kotikaupasta, jonka valikoimat ovat pieneen kokoonsa nähden uskomattomat. Avoinnakin se on joka ikinen päivä. Nyt myös jouluna. Ehkä tiedätkin, että minulla on kohta 12v saksanpaimenkoiraherra nimeltä Max. Max on isännästään poiketen kovinkin kronkeli ruokansa suhteen ja tyytyy valmistuotteissa vain Pedigreen tuotteisiin. Kerroin jokunen päivä sitten tuon Kotikaupan myyjälle murheestani, että Helsingin keskustassa ei ole helppoa löytää isolle koiralle kunnollista ruokarepertuaaria ja toivomuslistalla olisi mm jo mainitun valmistajan lammasmakkara ja riistahöystö. Eipä aikaakaan ja seuraavalla kerralla kauppias itse kysyi minulta mahdoinko olla tyytyväinen koiranruokavalikoimaansa (siis korissa oli juurikin tuota lammasmakkaraa kaikki 8 pötkylää!) ja hölmistyneenä kerroin tarinan koirasta ja ruokatottumuksistaan jne, niin kuin laverteleva koiraihminen tapaa tehdä. No niin. Asiaan. Siis jos ja KUN palvelu on tällaista lemmikeillemme niin uskoisin, että tuota Sinun lempijuomaasikin saattaisi saada tiskituotteeksi. Siis lyhyesti: Suosittelen.

    VastaaPoista

Kerro vaan, julkaisemme aiheeseen liittyviä kommentteja,.