1) Kotisuosikeistakin kannattaisi ainakin joskus tehdä resepti, tarkkoine määrinen.
Aineethan meillä olivat samat kuin aaton onnistunutta versiota tehdessä.
Sitruunalla ohennettuun majoneesiin laitettiin valkosipulia tällä kertaa vain puolikas kynsi kumpaankin pohjaan ja hienoksi silputtuna, ei murskattuna. Valkosipulin maku jäi ehkä juuri siksi sitruunan taakse, varsinkin kun salaatti ei juuri ehtinyt seisoa ennen syömistä kovin kauan. Sitten runsaasti tillisilppua, hienonnettua salaattisipulia ja paloiteltua vihreää omenaa. Sokerihyppysellinen unohtui pois, mikä saattoi myös haitata.
Saatiin kaksi erilaista kastiketta, toisessa vähän currya, toinen ilman. Katkaravut joukkoon ja pienillä koristeluilla kylmään vetäytymään.
Tapaninpäivän katkarapusalaatti sai siis Onnin varsin anteliaassa arvosteluasteikossa (joka on usein 10/10) saatiin tällä kertaa tulokseksi molemmille versioille 9,5/10.
Ehkä tämä salaatti pitäisi vakioida johonkin muotoonsa. Alkunsa se sai joskus 90-luvulla, kun katkaravut eivät ihan vielä olleet aivan jokapäiväistä arkiruokaa Suomessa.
Ruotsissa oli ravintolakokki tehnyt sitruunamajoneesilla, runsaalla tillin käytöllä, valkosipulilla ja suutuntumaa parantavilla rapeilla "sattumilla" onnistuneen "katkarapu-cocktailin" kuten siihen maailman aikaan jalallisesta lasista tarjottua salaattia kutsuttiin. Tästä ovat pitäneet erityisesti venäläiset ystävät ja ottaneet omiinkin zakuska-pöytiinsä. Kehitelmässä lienee jotain kestävää, jos se Onnin mielestä oli kalaisan joulupöydän parasta antia tänä vuonna.
Salaatin ainekset:
Ehkä tämä salaatti pitäisi vakioida johonkin muotoonsa. Alkunsa se sai joskus 90-luvulla, kun katkaravut eivät ihan vielä olleet aivan jokapäiväistä arkiruokaa Suomessa.
Ruotsissa oli ravintolakokki tehnyt sitruunamajoneesilla, runsaalla tillin käytöllä, valkosipulilla ja suutuntumaa parantavilla rapeilla "sattumilla" onnistuneen "katkarapu-cocktailin" kuten siihen maailman aikaan jalallisesta lasista tarjottua salaattia kutsuttiin. Tästä ovat pitäneet erityisesti venäläiset ystävät ja ottaneet omiinkin zakuska-pöytiinsä. Kehitelmässä lienee jotain kestävää, jos se Onnin mielestä oli kalaisan joulupöydän parasta antia tänä vuonna.
Salaatin ainekset:
Majoneesia
Sitruunamehua
Currya
Hieman sokeria
Currya
Hieman sokeria
Valkosipulia (murskattuna)
Salaattisipulia pilkottuna
Vihreä (Granny Smith tai muu hapan) omena pilkottuna
Tillisilppua
Katkarapuja
Tillisilppua
Katkarapuja
Arkena palataan varmaan television lastenohjelmasta saadun tonnikalasalaattireseptin tuunailuun, se on kaikessa keveydessään tämän vastakohta.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kerro vaan, julkaisemme aiheeseen liittyviä kommentteja,.