tiistai 4. helmikuuta 2014

Arki iskee: puolivalmisteburgeri, omatuotanto

Hampurlaiskastikehymynaama ei enää näy.
Mitä tekee kymmenvuotias poika kun kotiin tullessa havaitsee ruokana olevan joko a) tähteeksi jäänyttä kalakeittoa b) tähteeksi jäänyttä riisi-jauheliha-kasvishärdelliä? Joita on molempia siis syönyt jo kaksi kertaa.

Kääntyy jääkapin puoleen ja tutkii, olisiko siellä vielä jotain iltapäiväateriaksi taipuvaa. Eineshampurilainen on tässä tilanteessa oiva löytö. Tuunataan sitä. Etsitään lisää ja löydetään iskemätön salaattipussi, minitomaatteja, cheddar-sulatejuustoa, hampurilaiskastiketta, sinappia ja ketsuppia.

Paahdetaan sämpylän alaosa ja lämmitetään hattu paahtimen päällä niin kuin on isältä opittu ja ongitaan kuuma puolikas puisilla pihdeillä lautaselle. Kuumennetaan pihviä hetki mikrossa ja vielä hetki lisää niin, että juustoviipale on pihvin päällä. Laaditaan asianmukainen hymynaama hampurilaisen alaosalle kastikkeesta, laitetaan pihvi ja juusto päälle, silputaan paksusti salaattia ja ladotaan tomaattiviipaleita siihen päälle. Laaditaan asianmukainen hymynaama ketsupista hampurlaiskannen alapuolelle ja sinapista posket vai mitkä hymykuopat. Odotetaan, että äiti ottaa kuvan. Lyödään kasaan ja nautitaan.

Ja taas on nälkä sen verran etenpänä, odottamassa uutta vuoroa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerro vaan, julkaisemme aiheeseen liittyviä kommentteja,.