Kun mätiherkut on tältä talvelta taas vähentyneet pöydästä, palattiin hiihtolomalla tämän vaihtoehtotuotteen ääreen. Miltä se oikeasti maistuukaan? Onni päätti, että tehdään niin kuin joulun aikaan, syödään aamiaiseksi mätiä paahtoleivällä.Tehtiin ranskankermasta, hienoksi hakatusta sipulista ja "kaviaarista" samanlainen sekoitus kuin oikeastakin mädistä ja levitetiin sitä paahtoleivälle.
Onnin mielestä lopputulos maistui, mutta tuntui paikoitellen "liian vahvalta" suussa. Oikean mädin pehmeyteen tottuneelle cavi-artissa on terävä maku, jopa pieni kitkeryys, joka todennäköisesti helpottaisi sillä, että sitä käyttäisi vähemmän suhteessa kermaan.
Kaiken kaikkiaan todettiin, että cavi-art puolustaa paikkaansa pienempinä annoksina, täytteissä ja ennen kaikkea koristeena, vaikka siitä luultavasti vähän säästeliäämmällä annostelulla tulisikin maistuvampi leipäkin. Ja annettiin tälle aamiaiselle kaikesta huolimatta arvosanaksi 9/10.
Jos valita pitää, tämän mätileipävaihtoehdon yli menee edelleen kestosuosikki "melkein englantilainen" paistettu aamiainen, johon laitetaan ylijäänyt keitetty peruna, kuivalla pannulla paahdetut makkarapalaset ja munakokkeli. Miesmäisen aamiaisen sotkevat vain pakolliset vihannekset, marjat tai hedelmät, joista ei pääse millään aterialla. Vapaapäivien isot aamiaiset, melkein brunssit, lykkäävät lounaan iltapäivälle ja sotkevat Virallisen Päiväjärjestyksen, mutta se lienee vapaapäivien tarkoitus.
Hei.
VastaaPoistaKokeileppa Merenmarja nimistä "Caviarttia". Se pitemmälle jalostettu ja raaka-aineena on käytetty Caviarttia.Löytyy myös valkosipulisena.